Usturoi

13,00 lei
Fara TVA

Usturoi (import) cantitate 500g

Usturoiul (Allium sativum) este o plantă comestibilă, utilizată ca aliment și condiment. În medicina populară este considerat, alături de ceapă, un adevărat medicament, datorită conținutului bogat de vitamine și substanțe minerale. În Egiptul antic și în timpul romanilor, usturoiul era cunoscut ca un mijloc preventiv al bolilor contagioase. Ulterior s-a stabilit că efectul usturoiului, în combinație cu mierea de albine, sau alte produse naturale, este benefic în prevenirea sau ameliorarea bolilor cardiovasculare, a tulburărilor digestive, sau a pneumopatiilor. În afară de efectul antimicrobian, are și un efect antihelmintic (contra viermilor intestinali).

Cantitate

NutriențiUnitateValoare / 100g
Macronutrienți
Apă g 58.58
Aport caloric / Energic total kcal 149
Carbohidraţi (total) g 33.06
Fibre (total) g 2.1
Glucide/Zaharuri (total) g 1
Lipide / Grăsimi (total) g 0.5
Proteine g 6.36
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 23.2
Vitamina A, IU IU 9
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.2
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.08
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.11
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 0.7
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.596
Vitamina B6 mg 1.235
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.7
Vitamina C mg 31.2
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 3
Minerale
Calciu mg 181
Cupru mg 0.299
Fier mg 1.7
Fosfor mg 153
Magneziu mg 25
Mangan mg 1.672
Potasiu mg 401
Seleniu µg 14.2
Sodiu mg 17
Zinc mg 1.16
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.011
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.249
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.089
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.489
Acid glutamic g 0.805
Alanină g 0.132
Arginină g 0.634
Histidină g 0.113
Cistină g 0.065
Valină g 0.291
Prolină g 0.1
Serină g 0.19
Fenilalanină g 0.183
Glicină g 0.2
Triptofan g 0.066
Treonină g 0.157
Izoleucină g 0.217
Leucină g 0.308
Lizină g 0.273
Metionină g 0.076
Tirozină g 0.081
Fitonutrieţi
Beta caroten µg 5
Luteină + zeaxantină µg 16
15 Produse