Ardei kapia

17,00 lei
Fara TVA

Ardei kapia (import )

Ardeiul gras este fructul plantelor din grupa Grossum cultivar din specia Capsicum annuum. Cultivele plantei produc fructe în diferite culori, inclusiv roșu, galben, portocaliu, verde, alb și violet. Ardeii clopot sunt uneori grupați cu soiuri de piper mai puțin înțepătoare ca „ardei dulci”. 

Cantitate

Beneficii ardei capia

Este mai usor de digerat – un mare avantaj al ardeiului capia, comparativ cu ardeiul gras, consta in faptul ca acesta are o coaja mult mai subtire, fiind mai usor de digerat.

Stimuleaza digestia – fibrele dietetice din ardeiul capia regleaza tranzitul intestinal, combatand problemele precum constipatia sau diareea. Consumul ridicat de fibre reduce riscul de diverticulita, de hemoroizi, de pietre la rinichi, insa totodata amelioreaza si simptomele sindromului de colon iritabil.

Contine licopen – pigmentul care ofera culoarea rosie ardeiului capia, licopenul, are o multime de efecte benefice pentru sanatate. Unele studii indica faptul ca licopenul reduce riscul de cancer de prostata, cancer de col uterin, precum si de cancer pancreatic.

Contine 30 de antioxidanti diferiti – ardeiul capia, la fel ca si ardeiul gras, contine o concentratie mare de antioxidanti, despre care se stie ca au efecte benefice asupra sanatatii. Antioxidantii combat efectul radicalilor liberi asupra organismului, precum si stresul oxidativ.

Ajuta in tratarea anemiei – ardeiul capia contine o cantitate mare de vitamina B6, care joaca un rol esential in producerea hemoglobinei, care ajuta la randul ei la oxigenarea organismului. Unele studii arata ca vitamina B6 consumata in cantitati mari poate ameliora simptomele anemiei, ba chiar poate preveni anemia.

Benefic in tratarea artritei – continutul ridicat de cupru al ardeiului capia face din acesta un antiinflamator natural eficient. Ardeiul capia poate reduce simptomele artritei, precum si a altor afectiuni de natura inflamatorie.

Sporeste densitatea osoasa – ardeiul capia contine cantitati mari de vitamina K, care creste nivelul unei proteine esentiale pentru mentinerea sanatatii osoase, reducand riscul de osteoporoza. Vitamina K este in mod deosebit necesara femeilor care intra la menopauza si prezinta risc crescut de osteoporoza.

12 Produse