Ciuperci Champignon

7,00 lei
Fara TVA

Ciuperci Champignon (sera Romania )

Agaricus bisporus este o ciupercă bazidiomicetă comestibilă originară din pajiști din Europa și America de Nord. Are două stări de culoare, în timp ce imature - alb și maro - ambele au nume diferite, cu nume suplimentare pentru starea matură.

Cantitate

Valori nutriționale
Champignon
Valoare per 100 g
Calorii (kcal) 28
Lipide totale 0,5 g
Lipide saturate 0,1 g
Lipide polinesaturate 0,2 g
Lipide mononesaturate 0 g
Colesterol 0 mg
Sodiu 2 mg
Potasiu 356 mg
Carbohidrați 5 g
Fibre alimentare 2,2 g
Zahăr 2,3 g
Proteine 2,2 g
Vitamina A 0 IU Vitamina C 4 mg
Calciu 6 mg Fier 1,7 mg
Vitamina D 8 IU Vitamina B6 0,1 mg
Vitamina B-12 0 µg Magneziu 12 mg

Reteta simpla cu ciuperci champignon:

( atentie cu cat ingredientele sunt mai claitative cu atat mancarea va fi mai gustoasa Ex : in loc de ulei de floarea soarelui rafinat folositi ulei de floarea soarelui presat la rece )

Cureţi ciupercile, apoi le speli şi le tai felii. Ceapa o mărunţeşti şi o căleşti în 100 ml ulei sau 50 ml ulei si 50 de grame unt 85%. Adaugi ciupercile, peste care presari puţină sare. Se amestecă până când îşi lasă zeamă. Acoperă vasul cu un capac şi lăsă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. După 10 minute, adaugă usturoiul pisat şi pătrunjelul tocat, împreună cu piperul. Mai lasă pe foc până scade complet zeama de la ciuperci. Poţi arunca printre ele şi 1-2 crenguţe de rozmarin. Pofta buna !

15 Produse